Konkursi

KONKURSI VOL.1

S obzirom da smo bili prilično lijeni tokom početka ove 2012. godine u nastavku donosimo nekoliko besplatnih konkursa. Iz razloga tehničke prirode nećemo davati detaljne opise konkursa već ćemo omogućiti da sami koristite Vaše znanje engleskog jezika.

Više...

FIAP - ova Bijenala

 

Na stranicama Asocijacije za umjetničku fotografiju u BiH objavljen je poziv za dostavljanje radova za predstojeća dva bijenala. Prvo bijenale pod nazivom "16th FIAP Nature Biennal 2012" se održava u Bodou u Norveškoj i ima za temu "PRIRODA". Drugo bijenale nosi naziv "31st FIAP Black and White Biennal 2012" i održava se na Palma de Majorci u Španiji. Svi članovi FVK "Valter" se ljubazno mole da se odazovu pozivima za učestvovanje. Više informacija možete naći pod linkovima koji Vas vode na stranice Asocijacije. Sretno!

BESPLATNI FIAP KONKURSI

Kao malo osvježenje naše stranice donosimo informaciju o dva besplatna konkursa pod pokroviteljstvom FIAP-a. Oba konkursa su na engleskom jeziku. Prvi možete pogledati ovdje a drugi ovdje. Preporučujemo pažljivo čitanje uputa i pravila.

Sretno

FOTOGRAFIJA GODINE U BIH 2011

Portal „Fotografija.ba“ koji djeluje kao sekcija Udruženja „Urban“ iz Sarajeva, drugu godinu organizuje konkurs „Fotografija godine BiH“. Ove godine biraju se pobjednici iz pet kategorija:


  • Kategorija Priroda obuhvata sve fotografije pejzaža, životinja, ekološke ili turističke teme;
  • Kategorija Ljudi obuhvata sve fotografije ljudi uključujući portrete, ljude u ambijentu, ljude na poslu, svakodnevne situacije, život, studijske portrete i sl;
  • Kategorija Fotoreporterska/PRESS fotografija obuhvate sve fotografije snimljene za ilustraciju medijskih sadržaja;  ***Fotografija u ovoj kategoriji mora biti snimljena na teritoriju BiH***
  • Kategorija Grad obuhvata sve fotografije gradskih motiva, života grada i znamenitih građevina u urbanim naseljima;
  • Kategorija Kreativna fotografija obuhvata sve fotografske žanrove sa izraženom komponentom likovnosti.


Više o predispozicijama konkursa možete pročitati ovdje.
Podijeli na fejsu!